Υποβολή υποψηφιότητας κατέθεσε η Αννίτα Δημητρίου

Φίλες και φίλοι, στους μεγάλους πολιτικούς αγώνες δήλωνα πάντοτε παρούσα. Θέλω να ενημερώσω όλα τα μέλη και φίλους του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι θα διεκδικήσω τη θέση της Προέδρου του Κόμματος στην έκτακτη παγκύπρια εκλογική συνέλευση που θα γίνει στις 11 Μαρτίου.

Η απόφαση μου είναι το αποτέλεσμα επικοινωνίας που είχα τις τελευταίες μέρες με εκατοντάδες στελέχη και φίλους του Δημοκρατικού Συναγερμού. Άκουσα με πολύ προσοχή και σεβασμό τις απόψεις τους για όσα προηγήθηκαν, για όσα ακολούθησαν των προεδρικών εκλογών, τις ανησυχίες τους και κυρίως τις προσδοκίες τους για την μελλοντική πορεία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η κοινή απαίτηση είναι το κάλεσμα για ενότητα, είναι το κάλεσμα για σταθερότητα και προοπτική.

Κρατώντας τα πολλά θετικά τις δεκαετούς συμβολής του Δημοκρατικού Συναγερμού στη διακυβέρνηση του τόπου υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη,  χρειάζεται όλες και όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Επιβάλλεται να βρούμε το θάρρος να παραδεχτούμε τα όποια λάθη ή αδυναμίες και με αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια να πορευθούμε για να διασφαλίσουμε τη μελλοντική κοινή μας πορεία.

Η ενότητα είναι το κορυφαίο ζητούμενο για τον Δημοκρατικό Συναγερμό και είμαι αποφασισμένη πάντοτε σε πνεύμα συλλογικότητας να εργαστώ σκληρά χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς δεσμεύσεις για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε αυτή την προοπτική.

Για να μπορέσουμε να καταφέρουμε να επιστρέψει στον δημοκρατικό κόσμο και στην περήφανη αυτή παράταξη το σύνολο των υποστηρικτών και φίλων της. Εξάλλου και θέλω να το ξεκαθαρίσω, η υποψηφιότητά μου δεν στρέφεται εναντίον κανενός, πάρα μόνο έχει ως στόχο την ανάγκη για ενότητα. Με παρακαταθήκες τις αρχές και αξίες του ιδρυτή της παράταξης μας του Γλαύκου Κληρίδη, με βασικό στόχο την επίλυση του Κυπριακού, με έγνοια τα προβλήματα της καθημερινότητας, τις έγνοιες των συμπολιτών μας. Όλα αυτά λοιπόν είναι όσα πρέπει να γίνουν πάντοτε σε πνεύμα συλλογικότητας για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε αυτή την κοινή πορεία και έτσι θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση αυτού του περήφανου Συναγερμικού κόσμου. Πρέπει να προχωρήσουμε με δυναμισμό σ’ ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, σε ένα μεγάλο άνοιγμα σε όλες τις παραγωγικές ομάδες, στις γυναίκες, στους νέους, στους πρεσβύτερους, σε όλη την κοινωνία των πολιτών και πρέπει να ανταποκριθούμε με συλλογικότητα στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Σ’ αυτή την προσπάθεια κανείς και καμία δεν περισσεύει. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχίσω τις επαφές με τα στελέχη, τη βάση του κόμματος, θα ακούσουμε προβληματισμούς, θα ακούσουμε εισηγήσεις, θα ακούσουμε ανησυχίες και όλοι και όλες μπορεί να έχουν ωφέλιμο ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τη συνεργασία, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο τον κ. Χάρη Γεωργιάδη για τη στήριξη και συνεργασία, βεβαίως και όλη την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και κυρίως να τους ευχαριστήσω ότι συστρατεύτηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα για να μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε και να ενώσουμε την ιστορική μας παράταξη. Βεβαίως θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων τον συνάδελφο Δημήτρη Δημητρίου για την εκλογική, δίκαια, ηθική και συναδελφική αναμέτρηση που είμαι βέβαια ότι θα έχουμε.

Όλες και όλοι μαζί ενωμένοι για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε το μέλλον που αξίζει τον τόπο μας, που αξίζει στην περήφανη αυτή παράταξη. Ενωμένη, Ισχυρή για το αύριο.

21.2.2023