Δηλώσεις Αναπληρωτή Προέδρου κ. Ευθύμιου Δίπλαρου και των Αντιπροέδρων κ. Μάριου Πελεκάνου, κ. Σάβιας Ορφανίδου και κ. Γιώργου Κάρουλλα μετά την ολοκλήρωση της 8ης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης και την ανακήρυξή τους

Ο νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος και Βουλευτής κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, μετά την ανακήρυξή του δήλωσε τα εξής:

«Αν και αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω, πολύ εύστοχα τα έχει πει η Πρόεδρος της Παράταξής μας η κ. Αννίτα Δημητρίου. Όλη η ηγεσία, θα σταθούμε δίπλα της σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της μεγάλης μας Παράταξης, του Δημοκρατικού Συναγερμού. Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος και θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των μελών που προσήλθαν στις κάλπες και μας τίμησαν με την παρουσία τους και με την ψήφο τους. Ένα τεράστιο ευχαριστώ. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Θα φανούμε αντάξιοι αυτής της μεγάλης τιμής και αυτής της μεγάλης προσδοκίας. Την ίδια ώρα να μου επιτρέψετε, αυτή τη νίκη να την αφιερώσω στον αγαπημένο μου πατέρα που δεν βρίσκεται εν ζωή για να δει το αποτέλεσμα των προσπαθειών όλων. Και να του υποσχεθώ ότι αξίες και ιδανικά με τα οποία μας γαλούχησε δεν πρόκειται να προδώσουμε ποτέ. Και πάλι σας ευχαριστούμε όλους. Ξεκινάμε την προσπάθεια για πλήρη ανασυγκρότηση και σ΄ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια όπως εύστοχα έχει πει η Πρόεδρός μας Αννίτα Δημητρίου, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά, γυρίζουμε σελίδα και ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα προχωρήσει με μεγαλύτερες νίκες στο μέλλον».

 Ο Αντιπρόεδρος κ. Μάριος Πελεκάνος δήλωσε τα εξής:

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι ένας, ενιαίος και αδιαίρετος. Αυτό αποδείξαμε και σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι προσήλθαν στις κάλπες, θέλω να ευχαριστήσω τόσο όσους επέλεξαν την υποψηφιότητά μου αλλά το ίδιο θέλω να ευχαριστήσω και όσους έκαναν άλλες επιλογές. Συνεχίζουμε ενωμένοι, με στόχους, με όραμα, με πρόγραμμα, να οδηγήσουμε τον τόπο και την Παράταξη μας σε ακόμη καλύτερα μέρες. Επιτρέψετέ μου αυτή τη στιγμή, να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη σύζυγό μου και στα παιδιά μου που τα τελευταία δυόμιση χρόνια, δυστυχώς, με έχουν στερηθεί παρά πολύ και οφείλω να το πω και δημόσια. Συνεχίζουμε ενωμένοι, αγαπημένοι, μονιασμένοι και θα οδηγήσουμε να είστε βέβαιοι ξανά πολύ ψηλότερα από ό, τι βρίσκεται σήμερα».

Η Βουλεύτρια και Αντιπρόεδρος κ. Σάβια Ορφανίδου δήλωσε τα εξής:

«Η Παράταξή μας σήμερα έχει γυρίσει σελίδα. Μια σελίδα που θα γραφτεί με τις πιο λαμπρές προοπτικές για να πάρουμε μπροστά τον ΔΗΣΥ, να τον ισχυροποιήσουμε, να τον δυναμώσουμε, να τον ενώσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας έχουν ψηφίσει αλλά και τους συναδέλφους που δεν τα έχουν καταφέρει. Κανείς δεν περισσεύει, είμαστε εδώ, είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε ισχυροί. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον δικό μου τον συνεργάτη, Στέφανο Καραολή, για όλη την προσπάθεια, τους γονείς μου αλλά και στην κόρη μου που με ανέχεται και δεν με βλέπει. Να ευχηθώ από καρδιάς, αυτή η νέα σελίδα που γυρίζουμε μαζί με την Πρόεδρό μας Αννίτα Δημητρίου, με τον νέο μας Αναπληρωτή τον Ευθύμιο Δίπλαρο αλλά και με τα αξιολογότατα στελέχη μας και Αντιπροέδρους, τον Μάριο Πελεκάνο και Γιώργο Κάρουλλα, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να δώσουμε το άπαν των δυνάμεών μας για να πάρουμε τον Συναγερμό εκεί που του αξίζει. Για να υπηρετήσει πάνω απ’ όλα αυτό τον τόπο και τους πολίτες».

Ο Βουλευτής και Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Κάρουλλας δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα στον Δημοκρατικό Συναγερμό ζήσαμε ακόμη μια μέρα δημοκρατίας. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι μαζί ενωμένοι, συνεχίζουμε, έχοντας το όραμά μας, έχοντας στόχους, όρεξη για δουλειά. Γυρίζουμε σελίδα ενωμένοι, προχωρούμε για έναν Συναγερμό ισχυρό που υπεύθυνα και σοβαρά να οδηγεί τον τόπο στην ανάπτυξη, στην ευημερία και στην απελευθέρωση. Ευχαριστώ όσους στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Να ευχαριστήσουμε την ηγεσία του Συναγερμού, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη και τους τρεις Αντιπροέδρους που παραδίδουν τη σκυτάλη και είμαστε έτοιμοι με όρεξη για δουλειά, μαζί με την Πρόεδρό μας, Αννίτα Δημητρίου, να δώσουμε τη μάχη για να είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκεί που πραγματικά του αξίζει, πάνω από όλα για τον τόπο».

6.5.2023